Släktforska tillsammans

Medlemskapet för dig som vill få ut mer av din släktforskning!

Lär dig bygga ditt släktträd med visshet om att du hittat rätt släktingar, lär dig tyda prästernas kråkfötter och lär dig hitta källorna som ger dig informationen du söker.


 Vill du vara säker på att du lägger in rätt släktingar i ditt släktträd? Är du trött på att inte förstå prästernas krumelurer och konstiga hänvisningar? Vill du lära dig mer om dina släktingars liv? Längtar du efter en gemenskap där du kan prata släktforskning i timtal utan att någon suckar?

När du började din släktforskarresa kanske du var nöjd med att hitta namn, orter, födelsedatum och dödsdatum för dina släktingar. Kanske du delar mitt största misstag  - att inte ange källor... "jag kommer ihåg var jag hittade den uppgiften"...

Har du funderat på vilken information det egentligen finns i en husförhörslängd?  Det tar ett tag att lista ut vad alla förkortningar betyder och var det finns mer information att hämta.

Släktforskning är som en brunn med information du kan ösa ur, en brunn som aldrig sinar. Ju mer du lär dig, desto mer information kan du hitta om dina släktingar.  

Du kanske redan har kommit igång och byggt ditt släktträd men du känner dig osäker på om du hittat rätt släktingar. Kanske använder du dig av de tips du får i en släktforskartjänst, eller förlitar dig på någon annans forskning.

Det finns enkla metoder som gör att du kan bli trygg i att du hittat rätt släktingar. Att dokumentera var du hittat informationen, så att du hittar tillbaka vid ett senare tillfälle är ett steg. För du kommer vilja komplettera den information du har när du lärt dig mer. 

Här är delar som ger dig mer kunskap om dina släktingar

Släktforska tillsammans är för dig som vill hitta mer information om dina släktingar, och vara säker på att du hittat rätt släktingar att lägga in i släktträdet. Det du behöver lära dig ligger inom något av de områden vi fokuserar på:

BYGG DITT TRÄD

Lär dig hitta RÄTT släkting genom att förstå i vilka källor du hittar vilken information - och var du letar när du tappat spåret!

KÖTT PÅ BENEN

Det finns MER information om dina släktingar än datum för född - vigd - död. Flyttar, betyg, yrken, religion, militärtjänst - listan kan göras lång!

PALEOGRAFI

Prästerna skriver som krattor ibland och det är mer än en gång tanken tänkts att någon borde åka tillbaka i tiden och be dem skärpa sig.. Men det går att lära sig läsa vad de skriver. Med träning och tålamod.

VERKTYG

Du tjänar på att dokumentera din forskning i ett släktforskningsprogram. Men det finns även en uppsjö av andra nyttiga verktyg du har användning i din forskning.

Det här ingår för dig som medlem

I januari 2024 öppnar dörrarna till Släktforska tillsammans - var med från början! Då får du ett unikt medgrundarepris, som du behåller så länge du är medlem. Priserna gäller till 17 januari 2024, därefter kommer priset att höjas. 

WORKSHOP VARE MÅNAD - med olika teman

I varje workshop djupdyker vi i ett ämne som är släktforskningsrelaterat.  Du får lära dig vilken information som finns i olika källor, var du hittar dem och mycket annat.  (Spelas in och kan ses i efterhand)

GRUPPCOACHING - ställ din fråga och lär av andra

Det är frustrerande att inte komma vidare! Kom på gruppcoachingen och få hjälp som tar dig framåt. (Spelas in och kan ses i efterhand) 

MEDLEMSTRÄFFAR -  Prata släktforskning med andra varje månad

Vi träffas i mindre grupper och pratar släktforskning. Att ta del av andras erfarneheter och få tips och inspiration hur du kan komma vidare är ovärderligt!

PALEOGRAFI -  Lär dig läsa olika handstilar

Ärligt talat, en av de största utmaningarna med släktforskning är att ta sig förbi tröskeln att kunna läsa vad det står i källorna. Varje månad får du chans att träna på att läsa en text. 

Christina Sagersten

Christina Sagersten är grundare av Finding Family Together. Hon är DNA-släktforskaren som sedan 2015 utbildat tusentals personer världen om i DNA-släktforskning. Christina brinner för att hjälpa människor hitta sina biologiska rötter. Det bästa hon vet är att hjälpa någon hitta sin biologiska pappa. Då kommer hennes kunskaper inom både DNA-släktforskning och coachning till sin fulla rätt.

Christina har personlig erfarenhet av hur det är att jobba med okända fäder och känsliga släktgåtor nära i tiden. Den unika kombinationen uppskattar många då hon verkligen vet vad hon pratar om.

Välj ditt betalningsintervall. Ingen bindningstid.

Månad

249 SEK

249 SEK /månad

  • Släktforska tillsammans

Köp nu

Kvartal

685 SEK

685 SEK varje 3 Månader

  • Betalning var tredje månad

Köp nu

Årlig

2490 SEK

2490 SEK /år

  • Prenumeration med årlig betalning

Köp nu